logó BGSZC Belvárosi Gazdasági Szakgimnáziuma Dohány utca 65.
 

A Csokoládé Múzeumban

Az 1/13. Ügyviteli titkár osztály, látogatást tett, a XVI. kerület egyik legszebb részén található Csokoládé Múzeumban.

Látogatás a Csokoládé Múzeumban

Az 1/13. Ügyviteli titkár osztály, látogatást tett, a XVI. kerület egyik legszebb részén található Csokoládé Múzeumban.

A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődött. Minden vendég felszúrt a pálcikájára egy marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba mártott, és elfogyasztott.
Csokoládé Múzeum 1


A Rákóczi Lovagteremben megnéztük a Rákóczi festményeket, és kóstoltunk hozzá egy különleges csokoládézott aszúszemet vagy egy csokoládés édességet.

Közös sétát tettünk a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthettük meg, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgattunk meg, csokoládékóstolóval.

Látogatást tettünk a Rákóczi pincébe. Századfordulós butéliák, üvegek sokasága között haladva pálinkakóstolóra került sor.

Saját csokoládéjukat is elkészítették a részvevők: süteményből készült tálkába csorgattak csokoládét, azt különböző fűszerekkel (színes cukorral, kókusszal, chilivel stb.) díszítették. Ezt díszdobozba helyezve a túra végén hazavihették, akár ajándékba is adhatják. Amíg a saját csokoládé megszilárdult, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beült a Filmmúzeumba, ahol a csokoládé történetét mutatták be egy régebben készült film segítségével. Közben csokoládékóstolók színesítették a programot. A film után szóbeli előadást, kiegészítést hallhattak a csokoládéról, és választ kaphattak kérdéseikre.

A program végén megnéztük az első Stühmer Csokoládébolt berendezésének korhű másolatát, és kedvünkre vásárolhatunk a Csokoládé Múzeum mintaboltjában, Európa legkedveltebb csokoládéiból.

Az osztály tanulói nagyon jól érezték magukat és sok élménnyel és finomsággal gazdagodva tértek haza.
Csokoládé Múzeum 2
Csokoládé Múzeum 3

Szerző: Webmester

Közzétéve: 2016-05-27 11:04:31

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.