logó BGSZC Belvárosi Gazdasági Szakgimnáziuma Dohány utca 65.
 

ERASMUS PLUSZ pályázat


Irány Graz!

Disszeminációs kirándulás 2019.06.14-15.
Diákok beszámolója (700 KB)

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2019-06-20 11:50:10

Erasmus disszeminációs kirándulás

Két napos Erasmus kiránduláson vettek részt iskolánk tanárai és diákjai Grazban. Városnézéssel, sétával, és egy csapatépítő buszos kalanddal gazdagodtunk. A hangulat végig nagyon jó volt :)
kép1Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2019-06-18 22:15:17

Erasmus C5 Bukarest

Iskolánk két tanára (Élesné Kecskés Ildikó, Lantai Lajos) és három diákja (Mócsai Henriett 14. IT, Vidra Alexandra 14. PÜ, Fehér Roland 13 LOG) március utolsó hetében az Erasmus+ együttműködési programja keretében Bukarestbe utazott. A spanyol, cseh, osztrák, olasz és román partnerekkel együtt színvonalas szakmai és szabadidős eseményeken vettek részt. A szakmai program az innovatív üzleti gondolkodás és a pénzügyi tudatosság fejlesztése tematikája köré csoportosult.

A magyar diákok számos elismerést begyűjtöttek, nagy sikert aratott bemutatójuk egy képzeletbeli start-up vállalkozásról, a Magyarországról tartott előadásuk, s az előzetes feladatként elkészített videójuk, melyben egy új öltözködési tanácsadó telefonos applikáció ötletét ajánlották potenciális befektetőknek.

Beszámoló (617 KB)

Kép1


Kép2


Kép3


Kép4


Kép5

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2019-04-10 09:13:51

Erasmus+ találkozó Bukarestben

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2019-04-05 21:50:06

Erasmus+ K2 találkozó Bosa városban

Erasmus+ C3 Olaszországi találkozóján vettek részt kollégák:
Bohus-Krajó Mónika, Sipos Éva, Oláh-Száraz Ildikó.

Szardinia szigetén található Bosa városa adott helyet 6 ország képviselőjének, hogy előkészítsék a romániai konferenciát.

Bosa kisfilm

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2018-11-13 13:18:39

Erasmus+ K2 találkozó Budapesten - Szakmai programok

Szakmai programon készült fényképek
1


2


3


4


5


6

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2018-10-26 15:43:11

Erasmus+ K2 találkozó Budapesten

Erasmus+ K2/Designthinking Social Entrepreneurship Between European Schools

Az iskolánkban zajló ERASMUS+ program aktuális konferenciáját, 2018. október 15-19. tartottuk meg, melyet nagyon lelkes és kreatív magyar csapat szervezett meg a Spanyol, Cseh, Román, Osztrák és Olasz tanároknak, diákoknak.

A program a vállalkozási készségek és a pénzügyi tudatosság fejlesztésére épült. Ennek jegyében, a spanyol partnerintézmény koordinátorának szervezésében, iskolánkba érkezett a spanyol UNICAJA Bank két vezetője.
Mr José Antonio Diaz Campos, a bank Pénzügyi Tudatosság területének az igazgatója, aki a ’Vállalkozások pénzügyi tudatossága’ címmel tartotta előadását.
Phd José Maria López Jiménez, a bank a Társadalmi Felelősségvállalás terület igazgatója, előadásának témája: Európa pénzügyi rendszere: jelenlegi helyzet és jövőbeli kihívások.

Budapesten való tartózkodásukról megjelent egy cikk a www.europapress.es oldalon. Kollégáim közül Nagy Balázs közgazdász tanár tartott interaktív előadást a digitalizációról magyar vonatkozásban, ’ Challenges in era of digital transformation.’
Ezt követte, Nádasi-Malinka Krisztina közgazdász tanár irányításával a Escape Room(SZABADULÓSZOBA), amit a diákok nagyon lelkesen oldottak meg, hogy minél hamarabb megtalálják a szabadulás útját.
Workshop keretén belül ’Edvard Bono’six hats’(6 gondolkodó kalap) rendszerével ismertették meg a résztvevőket a spanyol diákok.
Graphisoftban, Preziben tett látogatásunk, valamint a Gépész Holding és a NOVASOL Kft, start-up cégek bemutatkozása betekintést tett lehetővé a fiatalok számára, hogyan váljanak vállalkozóvá.

A komoly programok mellett vendégeink részt vettek egynapos kiránduláson, Balatonfüred, Tihany és környéke elvarázsolta Őket, Budapest látványosságai mellett. Nagyon jó volt látni, ahogy a diákjaink lelkesen kisérték és foglalkoztak a vendég tanulókkal. Barátságok kötődtek. Közreműködők.

Tanárok:Bohus-Krajó Mónika, Sipos Éva, Nagy Balázs, Fülöp Márta, Zsombori Melinda, Pataki Ivett, Pető Orsolya, Kecskés Ildikó, Nádasi-Malinka Krisztina, Oláh-Száraz Ildikó

Diákok: Kovács Krisztina, Pap Nikoletta, Péter András, Kovács Veronika, Csonka Kitti, Boross Gabi, Fehér Roland, Szórádi Balázs, Virág Fanni, Biczó Janka, Varga Edina, Stircz Vivien, Bodnár Viktória, Frey György, Bóné Áron, Lenkei Fanni, Pallai Máté, Mócsai Heni, Fekete Melina, Micskei Karolina, Solymosi Sarolta, Takács Csaba, Dézsi Norbert, Gerencsér Donát.

1


2


3


4


5


6


7


8


9


10

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2018-10-26 15:17:39

Előadások

Erasmus+ program keretében, 2018. október 16-án délelőtt a spanyol partnerintézmény szervezésében iskolánkba látogat a spanyol Unicaja Bank két vezetője.

Mr. José Antonio Díaz Campos
Unicaja Bank Pénzügyi Tudatosság területének az igazgatója
Előadásának a témája: A vállalkozások pénzügyi tudatossága

PhD José María López Jiménez
Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) terület igazgatója)
Előadásának a témája: Európa pénzügyi rendszere: jelenlegi helyzet és jövőbeni kihívások

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2018-10-13 20:49:30

Készülünk az Erasmus delegációk fogadására

Jó hangulatban készülünk az Erasmus- delegációk fogadására.
5 országból várjuk szeretettel vendégeinket, diákokat és tanárokat október 15-19. között.

Erasmus

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2018-10-10 13:50:39

Erasmus Hungary M2

Erasmus találkozó Budapesten
Erasmus (22 KB)

Erasmus

Szerző: Fülöp Márta

Közzétéve: 2018-05-10 22:36:22

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.